Fysioterapia

Fysioterapiassa keskitytään ihmisen liikkumiseen ja siitä johtuvien kipujen hoitoon. Kipu, kireys, nivelen tai nivelten liikevajaus, särky, jomotus, puutuminen tai voimattomuus, nämä kaikki oireet ovat tyypillisimpiä toiminnallisessa ongelmassa. Liikkumattomuus aiheuttaa joskus kipua myös. 

Toiminnallisissa ongelmissa ME-Fysiotiimin fysioterapian päätavoitteena on parantaa ihmisten liikkumista sekä toiminta-, ja suorituskykyä sekä poistaa kipua. Meillä ME-Fysiotiimin fysioterapiassa useinmiten hoidetaan ylikuormitusvaivan, tapaturman, sairauden, synnynnäisen virheasennon sekä urheilun tai ikääntymisen aiheuttamia ongelmia. Hoitokeinoina käytämme erilaisia fysioterapeuttisia keinoja kuten ohjausta, neuvontaa, harjoittelua tai manuaalista terapiaa. Lisäksi teippaus, nivelten mobilisointi, manipulaatiohoidot, tukipohjalliset tai muut mahdolliset apuvälineet ovat myös hyviä oikea aikaisesti käytettynä. Fysioterapia sopii kaikenikäisille ja kuntoisille ihmisille.  ME-Fysiotiimille jokainen liikkuja on oman elämänsä urheilija.

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia on toiminnan häiriöiden ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa fysioterapian keinoin. Fysioterapeuttisessa tutkimisessa arvioidaan yhdessä asiakkaan kanssa ongelmat, mihin hän sillä hetkellä tarvitsee apua. Analysoimme asiakkaan kehon käyttöä, liikekontrollia ja lihastasapainoa.

Meillä jokaisella on aivan oma tapamme käyttää kehoamme ja joskus tietty tapa kehon käytössä kuormittaa liikaa kudoksia ja on syynä erilaisiin oireisiin. Pyrimme löytämään syyt ja toiminnan häiriöt, mitkä ovat asiakkaan oireiden taustalla.


Yksilöllisestä harjoittelusta on paljon näyttöä tuki- ja liikuntaelinten oireiden hoidossa. Keskivartalon syvien lihasten hallinta ja oikea käyttö on tärkeää kaikessa liikkumisessa. Keskivartalon kuuluu selän ja lantion alueen lisäksi tukea monien nivelten toimintaa. Hyvä hengitystekniikka on kaikessa liikkumisessa ja palautumisessa olennaista. Harjoittelussa liikkeen laatu ja oikea suoritustekniikka on aina määrää tärkeämpi.

Asennon muuttaminen monissa käytännön toimissa voi olla kaikkein tärkein huomioitava asia. Nykypäivän istuva ihminen tarvitsee paljon huoltoa omalle keholleen.

Fysikaalinen terapia käsittää kylmä-, lämpö- ja lymphatouch hoitoja.

Tervetuloa meille Espoon fysioterapiaan lähetteellä tai ilman lähetettä. 

Fysioterapian tavoitteet ja suunnitelma tehdään
yhdessä asiakkaan kanssa ja toteutus hänen
voimavarojensa mukaan.

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

 

Tuki- ja liikuntelinfysioterapiassa keskitytään mm. luuston, nivelten, nivelsiteiden, jänteiden ja lihasten vaivoista johtuviin kipuihin tai toimintakyvyn ongelmiin. Tuki- ja liikuntelimistön oireet voivat alkaa jonkin tapaturman jälkeen. Oireet voivat kehittyä myös vähitellen esimerkiksi kehon kuormituksen muuttumisen seurauksena. Ikääntyminen ja erilaiset sairaudet lisäävät tuki- ja liikuntaelin vaivojen riskiä.

Tavallisimpia fysioterapiaa vaativia ongelmia ovat:

     

      • niska- ja hartiaseudun jännittyneisyys ja vaivat

      • alaselän kivut tai oireilu

      • yksittäisen nivelten kipuilu, esimerkiksi nilkka tai polvi

    • kirurgiseen hoitoon valmistautuminen tai leikkauksen jälkeinen kuntoutus
     

    Perusteellinen fysioterapeuttinen tutkimus luo perustan fysioterapian sisällölle. Siksi ensimmäiseen käyntiin kannattaa varata aikaa enemmän. Tuki- ja liikuntaelin fysioterapiassa pyritään löytämään syitä ongelmien syntymiseen, lievittämään oireilua sekä antamaan asiakkaalle ohjeet oireiden ennaltaehkäisyyn tulevaisuudessa. Menetelminä tuki- ja liikuntaelin fysioterapiassa käytetään mm. terapeuttinen harjoittelu, teippaukset, fysikaalinen ja manuaalinen terapia sekä painokevennetty harjoittelu.

     

    Urheilufysioterapia Espoo

    Urheilu Fysioterapia

    Urheilufysioterapian tarkoituksena on urheilijan tai tavoitteellisen liikunnanharrastajan suorituskyvyn kehittämiseen, vammariskin pienentämiseen tai kuntouttamiseen tarkoitettua fysioterapiaa. Tehokkainta urheilufysioterapia on  toteutettuna yhteistyössä lajivalmennuksen kanssa sekä lajiharjoitteluun yhteen sovitettuna. Urheilufysioterapiaan voit tulla aktiivisena liikunnanharrastajana tai kilpaurheilijana.  Missionamme on, että jokainen on oman elämänsä urheilija. Voit varata siis ajan urheilufysioterapeutin vastaanotolle iästä ja kunnostasi huolimatta. Urheilufysioterapeutin tutkinnossa käydään tarkkaan läpi koko liikunta skaalaa terveysliikunnasta urheiluun. 

     

    Miksi urheilijat hyötyvät urheilua tukevasta fysioterapiasta?

    Fysioterapia tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä auttaa ennaltaehkäisemään ongelmia, mitä voi liittyä esimerkiksi progressiiviseen harjoitteluun tai lajin tuomiin haasteisiin. Hyvällä fysioterapialla voidaan vaikuttaa urheilu uraan pitkällä aikavälillä!
     
    Ennaltaehkäisy: Fysioterapian avulla voidaan ehkäistä vammoja ja tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia ennen kuin ne ehtivät kehittyä vakaviksi. Tämä on erityisen tärkeää aktiivisesti urheileville, joilla on suurempi riski loukkaantua. Fysioterapiassa voidaan huomioida myös lajin tuomat erityistarpeet, sillä  eri nivelten vammariskit kasvavat erilaisten lajien myötä.
     
    Liikehallinnan ja motoristen taitojen kehittäminen: Fysioterapialla voi parantaa urheilijan motorisia taitoja, koordinaatiota ja tasapainoa, mikä vaikuttaa positiivisesti fyysiseen suorituskykyyn ja arjessa jaksamiseen.

    Kivun hallinta ja kuntoutus: Jos urheilija kärsii tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista, varhainen fysioterapia voi auttaa lievittämään kipua ja nopeuttaa kuntoutumista.
    Fysioterapialla itseluottamuksen sekä motivaation lisääminen tukee myös lajiharjoittelua ja minä pystyvyyden tunnetta. 
     
    Fysiikkavalmennukseen erikoistunut fysioterapeutti voi tukea urheilijan lajiharjoittelua suunnitelmallisella fysiikkavalmennuksella, missä huomioidaan lajin vaatimukset ja kehitetään nopeus ja voima ominaisuuksia.

     
    Miksi lapset ja nuoret hyötyvät urheilua tukevasta fysioterapiasta?

    Fysioterapia tukee lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä auttaa ennaltaehkäisemään ongelmia mitä voi liittyä esimerkiksi kasvuvaiheisiin tai lajin tuomiin haasteisiin. Hyvällä fysioterapialla voidaan vaikuttaa heidän elämäänsä pitkällä aikavälillä!

    1. Kasvuiän erityistarpeet: Lapsilla ja nuorilla keho on vielä kehitysvaiheessa, joten oikea-aikainen fysioterapia voi auttaa tukemaan normaalia kasvua ja kehitystä. Tämä voi ehkäistä esimerkiksi virheasentojen kehittymistä tai auttaa korjaamaan jo ilmestyneitä ongelmia.

    2. Ennaltaehkäisy: Fysioterapian avulla voidaan ehkäistä vammoja ja tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia ennen kuin ne ehtivät kehittyä vakaviksi. Tämä on erityisen tärkeää aktiivisesti urheileville nuorille, joilla on suurempi riski loukkaantua. Fysioterapiassa voidaan huomioida myös lasten ja nuorten kasvuiän erityistarpeet, sillä keho on vielä kehitysvaiheessa ja eri nivelten vammariskit kasvavat.

    3. Liikehallinnan ja motoristen taitojen kehittäminen: Fysioterapia voi parantaa lasten ja nuorten motorisia taitoja, koordinaatiota ja tasapainoa, mikä vaikuttaa positiivisesti heidän fyysiseen suorituskykyyn ja arjessa jaksamiseen.

    4. Kivun hallinta ja kuntoutus: Jos lapsi tai nuori kärsii tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista, varhainen fysioterapia voi auttaa lievittämään kipua ja nopeuttaa kuntoutumista.

    5. Positiivisten liikuntatottumusten luominen: Fysioterapeutit voivat opettaa lapsille ja nuorille oikeanlaisia liikkumistapoja ja asentoja, jotka auttavat ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia pitkällä aikavälillä.

    6. Itseluottamuksen sekä motivaation lisääminen tukee myös lajiharjoittelua.

    7. Fysiikkavalmennukseen erikoistunut fysioterapeutti voi tukea lapsen lajiharjoittelua suunnitelmallisella fysiikkavalmennuksella missä huomioidaan lajin vaatimukset ja kehitetään nopeus ja voima ominaisuuksia.
     


    Meidän palveluistamme löytyy urheilufysioterapia. Anniina on  työskennellyt paljon urheilijoiden kanssa. Tällä hetkellä Anniina tekee myös fysiikkavalmennuksia nuorten urheilijoiden parissa.

    Mikäli seuranne olisi kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme.
    Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan teidän toimintaanne sopivat fysiikkavalmennukset. 
     
    mefysiotiimi@gmail.com
     
    tai 
     
    040 823 7738