Fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia on toiminnan häiriöiden ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa fysioterapian keinoin. Fysioterapeuttisessa tutkimisessa arvioidaan yhdessä asiakkaan kanssa ongelmat, mihin hän sillä hetkellä tarvitsee apua. Analysoimme asiakkaan kehon käyttöä, liikekontrollia ja lihastasapainoa.

Meillä jokaisella on aivan oma tapamme käyttää kehoamme ja joskus tietty tapa kehon käytössä kuormittaa liikaa kudoksia ja on syynä erilaisiin oireisiin. Pyrimme löytämään syyt ja toiminnan häiriöt, mitkä ovat asiakkaan oireiden taustalla.


Yksilöllisestä harjoittelusta on paljon näyttöä tuki- ja liikuntaelinten oireiden hoidossa. Keskivartalon syvien lihasten hallinta ja oikea käyttö on tärkeää kaikessa liikkumisessa. Keskivartalon kuuluu selän ja lantion alueen lisäksi tukea monien nivelten toimintaa. Hyvä hengitystekniikka on kaikessa liikkumisessa ja palautumisessa olennaista. Harjoittelussa liikkeen laatu ja oikea suoritustekniikka on aina määrää tärkeämpi.

Asennon muuttaminen monissa käytännön toimissa voi olla kaikkein tärkein huomioitava asia. Nykypäivän istuva ihminen tarvitsee paljon huoltoa omalle keholleen.

Fysikaalinen terapia käsittää kylmä-, lämpö- ja sähköhoitoja.

Fysioterapian tavoitteet ja suunnitelma tehdään
yhdessä asiakkaan kanssa ja toteutus hänen
voimavarojensa mukaan.